Zes tips voor The Sound of Revolution – Klokgebouw, Eindhoven (1 en 2 november 2019) Van straight edge naar Spaanse furie

Stilzitten is er niet bij tijdens de vierde editie van hardcorepunkfestival The Sound of Revolution in het Klokgebouw te Eindhoven. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 november 2019 zullen meer dan dertig bands fel van leer trekken. Make a Fuzz is erbij en blikt vooruit met zes tips voor het programma.

Jesus Piece

Overgekomen uit Philadelphia komt Jesus Piece de boel flink opschudden tijdens The Sound of Revolution. De band heeft geen hardcore-oogkleppen op, maar haalt de inspiratie tevens uit deathmetal en noise. Met verschroeiend intense optredens tot gevolg.


Youth of Today

Ook straight edge ontbreekt niet op The Sound of Revolution. In de jaren tachtig is Youth of Today een belangrijke band als het gaat om positivisme, geen drank en geen drugs, en vegetarisch eten. Het enige optreden in de Benelux geeft Youth of Today dit jaar op dit festival.

The Real Danger

Naast Heideroosjes houdt The Real Danger de Nederlandse eer hoog op het festival. Met als inspiratie bands als Descendents kiest The Real Danger voor snelle gitaarlijnen en pakkende melodieën, wat tot nu toe in een drietal platen heeft geresulteerd.

`

UK Subs

Al meer dan veertig jaar bestijgen de Britten van UK Subs de podia.  Geïnspireerd door bands als The Damned en met wortels in de rhythm & blues maakt de band rauwe punkrock, wat in 2016 heeft geleid tot het 26ste album Ziezo. Mis deze oude rotten niet!

Ignite

In 1993 is grunge heel hip, maar de mannen van Ignite gaan voor hardcorepunk. Politieke teksten en opzwepende muziek met gevoel voor melodie zijn de belangrijkste kenmerken van Ignite. Alles komt in 2006 samen op Our Darkest Days, de beste plaat van Ignite.

La Inquisición  

Dit viertal uit Barcelona speelt furieuze punk, net als vele andere bands op The Sound of Revolution. Maar met dit verschil: de teksten zijn in het Spaans. Wie eens wat anders wil, gaat naar het optreden van La Inquisición.

Alle informatie vind je hier:
The Sound of Revolution

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *