The Lagos Brothers – Gluren bij de buren, Haarlem (05-09-2021) Rechtsaf voor The Lagos Brothers

The Lagos Brothers

Zondagmiddag, het weekend loopt alweer naar zijn einde. Wat nog te doen, televisie kijken?
Er schijnt een belangrijke autowedstrijd te zien te zijn. Maar hé, het is heerlijk weer; pak de fiets en ga eropuit. En al fietsend door dat prachtige Zuid-Kennemerland niet rechtdoor, om die auto’s rondjes te zien rijden in Zandvoort, maar rechtsaf richting Haarlem. Want we kunnen Gluren bij de Buren. Haarlem is een van de 33 gemeenten waar gastvrouwen en -heren hun tuin hebben opengesteld voor artiesten die deze middag drie sets zullen spelen. En zo parkeren we de fiets voor bij Josephine en Jan waar deze middag The Lagos Brothers te gast zijn.

The Lagos Brothers werden vijf jaar geleden geboren in Lagos, Portugal. Martin (Huurdeman) en Mark (van der Drift) Lagos ontdekten daar dat hun stemmen prachtig samengaan. En vanaf dat moment was het lekker samen muziek spelen van hun helden als Neil Young en The Byrds. Doordat door de coronalockdowns optreden niet meer ging, werkte het duo aan nieuwe eigen nummers. En zo staan ze vandaag in de Haarlemse tuin de sterren van de hemel te spelen. Martin fris geknipt en Mark de haren lekker lang als altijd.

The Lagos Brothers

 

De eerste twee sets zijn zowaar ˮuitverkochtˮ en ook bij de derde is de tuin goed gevuld. Twee akoestische gitaren en twee stemmen; meer hebben de heren niet nodig om het publiek in vervoering te brengen. De optredens lopen als een trein, al vergeet Martin bijna mee te zingen bij een nieuw nummer van broeder Mark, zo geconcentreerd bestudeert hij de akkoorden. Maar met een verse start komt dat ook weer goed.

Elke set is weer anders maar ze zijn allemaal goed gevuld met covers van favorieten als Ry Cooder en die andere broederband, The Allman Brothers Band. Het publiek is enthousiast en een toegift mag niet ontbreken vanmiddag. ʹWillinʹ van Little Feat speelt Martin al sinds zijn twaalfde. Jeroen te Loo van Lake Superior springt spontaan op om mee te zingen. Een spetterend einde van de derde set en een middagje Gluren bij de Buren. Op de fiets terug horen we bij de ijssalon dat een Nederlander de autowedstrijd heeft gewonnen, ene Max Verstappen.

The Lagos Brothers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *