The Afghan Whigs – Openluchttheater De Goffert, Nijmegen (06-08-2022) Op de banken vanaf het eerste nummer.

The Afghan Whigs

Ter ondersteuning van hun laatste album How Do You Burn? zijn The Afghan Whigs flink aan het toeren; onder de titel “Wish You Were Near” brengt het ze onder andere naar het Openluchttheater De Goffert in Nijmegen.

Om onduidelijke redenen is er vanavond geen voorprogramma; tijdens de tour in Europa opent Ed Harcourt voor de band, maar nu dus jammer genoeg niet. Het publiek moet het doen met de grappige tourmanager en zijn dienstmeldingen: foto’s en filmpjes mogen van hem gemaakt en gedeeld worden, maar dan wel graag zonder flits! Mochten de aanwezigen die instelling niet kunnen vinden op hun telefoon, dan moeten ze het maar aan hun kleinkinderen vragen. Een heel relevante kwinkslag  gezien de leeftijd van een gedeelte van het publiek – er zijn veel fans van het eerste uur zo te zien…

Het sfeervolle, niet geheel uitverkochte, openluchttheater in het Goffertpark lijkt in eerste instantie niet de meest voor de hand liggende locatie voor een optreden dat aangekondigd wordt als een donkere mix van rock, soul en rhythm-and-blues. De band krijgt het echter voor elkaar om vanaf het eerste nummer, de laatste single ‘I’ll Make You See God’, het publiek op de banken te krijgen. De sfeer zit er dus al snel in.

Greg Dulli, de zanger, is vanavond niet altijd stemvast, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het enthousiasme en het spelplezier van hem en de band.

Het laatste nummer van de avond wordt omstandig aangekondigd als toegift; zonder verdere plichtplegingen verlaten ze daarna dan ook inderdaad het podium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *