Rick de Leeuw – Podium Victorie, Alkmaar (20-10-2022) Een lekker avondje sentiment voor de fans

Bijna 21 jaar speelde Rick de Leeuw in de Tröckener Kecks. De band was live een sensatie. Trouwe fans kwamen als de groep een beetje in de buurt speelde altijd. Ze pogoden voor het podium of stonden achterin te luisteren, zongen uit volle borst mee, goten zich vol met bier en reden slingerend weer naar huis. Maar de Tröckener Kecks stopten en dat is al ook bijna 21 jaar geleden.

De Leeuw ging uitvinden wat hij nog meer leuk vond. Hij schreef gedichten, romans en speelde toneel. En vond langzaam zijn weg naar het podium weer terug. Eerst alleen met toetsenist Jan Hautekiet, maar alweer enige tijd ook met een band. Vanavond blijkt dat De Leeuw optreden met een band nog steeds heel leuk vindt.

En de trouwe Tröckener Kecksfans zijn er vanavond ook weer; ze pogoën niet meer en drinken spa of ijsthee, maar uit volle borst meezingen doen ze nog wel. Met de nummers van de Tröckener Kecks wel te verstaan, want die nieuwe nummers, ja die zijn best leuk hoor, maar daar komen ze niet voor. Dat is toch jammer, want de teksten van het nieuwe materiaal zijn soms ijzersterk. Zoals het met alleen een “luister maar” als toelichting gebrachte ‘#zonenwordenvadersblijvenzonen’ waarin de Leeuw graag wat wil vertellen aan Gerard die weg is gegaan. Een gedreven en sterk nummer, echt Rick de Leeuw.

De Leeuw vermaakt zich opperbest en doet een duim omhoog voor de lalala’s die voorzichtig naklinken aan het einde van ‘Laat Het Achter Je’. Maar de vlam slaat pas echt in de pan als tegen het einde alleen nog maar Tröckener Kecksnummers gespeeld worden. Bij een ‘Een Dag Zo Mooi’ zingt het publiek al bij de eerste tonen mee. En bij ‘De Jacht Is Mooier Dan De Vangst’ krijgt De Leeuw de zaal aan het dansen en springt hij tussen de fans om ze te knuffelen en mee te springen.

Aan het einde van de avond staat de teller op zes Rick de Leeuw- en elf Tröckener Kecksnummers. Het was een lekker avondje sentiment wat bewees dat de Tröckener Kecks nog steeds worden gemist. De fans pinken een traantje weg en rijden kaarsrecht naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *