Chantal Acda & Bruno Bavota – A Closer Distance-tour, Tivoli Vredenburg (14-10-2022) "KEIGAAF!"

In de middag vult de kolossale loading dock van het Utrechtse TivoliVredenburg zich met het geluid van gesproken Engels – met een Italiaans accent -, Nederlands – met Vlaamse tongval – én een Brabantse schaterlach. Stagemanager Arjan van Dalen heet zangeres Chantal Acda en pianist Bruno Bavota met zijn partner en manager Linda Russomanno van harte welkom. Hij begeleidt hen via een uitgestrekt gangenstelsel, verdeeld over meerdere etages, langs (spoel)keukens, magazijnen, technische ruimtes en artiestenfoyer en opent de deuren van de ruime, frisse kleedkamer.

Amenra

Chantal prijst de stagemanager vanwege het T-shirt van Amenra dat hij draagt. Ze zijn beiden groot liefhebbers; Chantal covert zelfs een nummer van hen. Ze wil graag een foto van hen samen zodat ze die naar de band kan sturen.

Cloud Nine

Helemaal bovenin TivoliVredenburg, op een hoogte van 47 meter, ligt Cloud Nine. De zaal is deze avond het podium voor het optreden van de pianist en zangeres. Een aantal medewerkers zijn al druk bezig. Bruno Bavota loopt de zaal rond om foto’s te nemen voor op zijn socials.

Soundcheck: “Ben mijn mee-muzikant.”

Samen met de geluidtechnici wordt alles op elkaar afgestemd. Chantal Acda vraagt de geluidstechnicus haar ‘mee-muzikant’ te zijn en te doen wat hij denkt dat goed is. Die ruimte en dat vertrouwen grijpt hij gretig en kundig aan.

Keigaaf

Tijdens de soundcheck gaat ook de lichttechnicus aan het werk. Ze maakte een ontwerp dat later tijdens de performance prachtig blijkt samen te smelten met de muziek. Tussen de nummers door verkondigt Chantal Acda dan ook – in onverholen Brabants – het echt ‘kei-gaaf’ te vinden.

Familie

Na het diner trekken de muzikanten zich even terug in de kleedkamer. Bruno en Linda gaan even naar het hotel vlakbij en Chantal geeft haar stem rust door een uurtje niet te spreken. Ook mentaal bereidt zij zich voor op deze avond, die extra spannend voor haar is omdat er familie in de zaal zal zijn. Op de intieme pianocomposities van Bavota geeft ze haar zielenroerselen letterlijk en figuurlijk een stem, die júíst door die kwetsbaarheid kracht en troost biedt.

Het optreden in beeld

Beeld: backstage Judith Zandwijk, concert Jan Rijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *