Motel Mozaïque 2019 Onze tips voor dit veelzijdige festival

Op 18, 19 en 20 april 2019 is het weer goed toeven bij Motel Mozaïque in Rotterdam. Met een shitload aan nieuwe muziek is er bij deze negentiende editie van het festival voor ieder wat wils. Make A Fuzz tipt de acts die je niet mag missen.

Jungle by Night

Jungle by Night gaat gegarandeerd voor een feestje zorgen. De Amsterdamse band stopt echt alles in hun muziek, van disco tot krautrock, met funk en afrobeat vermengd tot krachtige, opzwepende beats waarbij stilzitten lastig, zo niet onmogelijk gaat worden.

Amyl and the Sniffers

Amyl and the Sniffers laten hun gitaren spetteren en zangeres Amy Taylor spuugt haar teksten de microfoon in. Korte, krachtige nummers in de beste punktraditie. Heb je trek in een slokje whiskey, ga dan vooraan staan: wellicht schiet Taylor wat in je keel.

Panda Bear

Panda Bear oftewel Noah Lennox, een van de oprichters van Animal Collective. Hij maakt songs vol met experimenten en ook zijn laatste album Buoys is verre van alledaags, gelukkig maar.

Fontaines D.C.

Fontaines D.C. zagen we eerder in Cinetol, waar hun sound onvoorspelbaar, donker en basgestuurd was. De liefde voor Ierse poëzie en literatuur bracht het vijftal samen en verklaart de stroom aan poëtische toespelingen in hun – uiteraard met zwaar Iers accent gezongen – nummers.

Melanie De Biasio

Bij de Italiaans-Belgische Melanie De Biasio kun je even gas terug nemen van het dansen en swingen. Deze zangeres werd vergeleken met Billie Holiday, maar vaart geheel haar eigen koers.

The Homesick

Het sterke punt van het Nederlandse trio The Homesick is dat hun nummers bol staan van de ritmische vondsten en prachtig verweven, golvende gitaarlijnen die doen denken aan het beste van The Stone Roses, de Nieuw-Zeelandse gitaarpop van eind jaren tachtig en begin jaren negentig (The Chills, The Bats), en een hele trits aan newwavebands.

Black Midi

Black Midi heeft nog geen debuutplaat, maar wel al een goede reputatie vanwege de rauwe, explosieve optredens van deze nieuwe, mysterieuze math-rock band uit Londen. Heerlijke noiserock.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *