MadNes Festival 2018: De sfeer Terugblik op een heerlijk festival

Het is alweer een week geleden en eigenlijk willen we de eerste boot terug naar Ameland pakken. Terug naar het idyllische festivalaangezicht met de herkenbare onderdelen, zoals het mini-reuzenrad. Wanneer we nu terug gaan, zal het strand er akelig kaal uitzien. Gelukkig hebben we nog genoeg sfeerbeelden om mee op het festival terug te blikken.

Net als vorig jaar zijn de weergoden MadNes goedgezind. Het is droog met veel zon en af en toe een wolkje. Het eerste wat je doet op het festival, is het terrein verkennen. Wat is er nieuw? Wat is hetzelfde? De slackline gaat dit jaar dwars over het festivalterrein en is iets kleiner opgezet dan vorig jaar. Toch blijft het leuk dat er om de zoveel tijd iemand boven je langs zweeft. Ook zijn de skaters en de BMX’ers het hele weekend druk op de halfpipe. Er zit dan ook altijd volk genietend van een drankje te kijken naar de jongens en een enkel meisje.

Ook dit jaar is er een groot aanbod van clinics en activiteiten. Je kunt leren windsurfen, brandingsurfen, blokarten; noem maar op. Er wordt maar weinig gekitesurft, maar dat zal met de wind te maken hebben. Al deze activiteiten leveren mooie plaatjes op. Zoals elk jaar geven de BMX’ers weer spectaculaire shows, waarbij de deelnemers er niet allemaal heelhuids vanaf komen.

Wanneer je toch echt even je social media wilt checken, dan ga je naar Sjoerd, het strandpaviljoen. Daar kun je even rustig zitten en heb je overzicht over het festivalterrein. Het hele weekend treden hier ook singer-songwriters op. Net als vorig jaar wordt de energie van de Nick Balcombe Greenstage opgewekt door fietsende toeschouwers – het blijft een leuk initiatief.

Voor je het weet, is het alweer zondag. Een dag om nog even lekker de eetkraampjes af te gaan en te genieten van het mooie weer. Het is bijna gedaan met alle acts, maar in de Rits staan nog wat acts en de singer-songwriters persen er nog wat liedjes uit bij Sjoerd. Het gaat nog even helemaal los op het middenplein wanneer de leden van Valvetronic Brassband de blaasinstrumenten oppakken. Maar om 18.00 uur is MadNes 2018 dan echt voorbij. Voor de diehards is er nog een afterparty in het centrum van Nes. Voor de rest is het uitkijken naar MadNes 2019.

Gelukkig staat er komende week weer een festival gepland, ditmaal in een natuurgebied aan de rand van Leeuwarden: Welcome to The Village. Make A Fuzz is hier ook aanwezig. Volg ons op op Instagram: @makeafuzz.

Beeld: Oscar Anjewierden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *