L.A. Witch – Vera, Groningen (04-09-2017) Tamme show eindigt met levendige tweede toegift

De vrouwen van L.A. Witch zijn van het type ‘niet lullen maar spelen’. Ze beginnen het optreden in Vera met de korte mededeling dat dit de eerste nacht van hun Europese tour is en spelen een nummer van het nieuwe album, dat op 8 september verschijnt en waar ze naar eigen zeggen heel exited over zijn. Ze noemen hun muziek zelf ‘reverb soaked punked-out rock’. De nummers die L.A. Witch in Vera speelt, zijn wat traag en slepend. Het publiek blijft grotendeels met de armen over elkaar staan. Of met een biertje in de ene hand en de andere hand in de broekzak.

L.A. Witch komt het best tot haar recht wanneer de dames wat meer uptempo nummers spelen. Als het publiek met het hoofd begint te knikken en de man van het licht een reden heeft om wat bewegende lampen aan te zetten. De vrouwen lijken dan meer plezier in het spelen te hebben, en een nummer als ‘Untitled’ wordt dan ook met een dik applaus en gefluit beantwoord.

Na een toegift komt L.A. Witch nog een keer op. “It’s really weird to play an encore-encore, but we are doing it for you.” Terwijl de encore-encore ingezet wordt, waarschuwt de zangeres het publiek dat ze dit nummer voor het eerst spelen en ze vast fouten maken. Dat klopt. L.A. Witch gaat de mist in, maar de band lijkt tijdens dit allerlaatste nummer meer tot leven te komen dan tijdens de rest van het concert. De zangeres lacht als ze uitgespeeld zijn. “I’m sorry. We messed up”, zegt ze. “Sorry. We love you.

Degenen die L.A. Witch vorig jaar in De Spieghel in Groningen hebben zien spelen, zijn misschien wat teleurgesteld na het optreden dat het trio maandag in Vera gaf. “Ik vond het een beetje tam”, zegt iemand na afloop. Misschien is dat niet zo gek. Spelen voor een zaal als Vera is een stuk minder intiem dan spelen in De Spieghel. Bovendien is het maandagavond, terwijl het drietal vorig jaar op een donderdag speelde. Dat moet een andere ervaring geweest zijn.

Beeld: Jan Westerhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *