King King Kings – De VerbroederIJ, Amsterdam Noord (16-07-2022) Vlammende blues zonder dak

King King Kings

Blues is saai, 12 vierkwartsmaten die per strofe worden herhaald en dat het hele nummer door. Je zou erbij in slaap vallen, maar niet bij de King King Kings.

Hoewel, dat blues helemaal niet saai is, bewezen The Red Devils al (opnieuw?!) in de jaren negentig. Hun gruizige opzwepende blues op hun live debuutalbum King King spatte van de plaat.

De King King Kings betonen eer aan deze band en doen dat met verve. Gisteren stonden ze in de Maloe Melo, waar het dak eraf ging, vanmiddag in De VerbroederIJ is een dak niet eens meer nodig. Ze sluiten een geslaagde buurtfeestmiddag in het opbloeiende Amsterdam-Noord af met een energiek optreden. De mannen uit Noord spelen een thuiswedstrijd, alleen de gitarist is ingevlogen vanuit Centraal. Of hij nam gewoon de pont die naast De VerbroederIJ aanmeert, dat kan natuurlijk ook. In elk geval voorzien ze de bluesnummers van een flinke scheut soul en jagen deze er energiek doorheen.

Het publiek houdt het nog even vol om rustig babbelend van hun drankje te genieten, maar op het eind kan het niet anders en wordt er volop gedanst. Muddy Waters’ ‘Got My Mojo Working’ is een perfecte afsluiter van een fantastisch optreden, van een band die nieuw leven blaast in de oude blues. Blues is helemaal niet saai, blues kan vlammen.

King King Kings

King King Kings

King King Kings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *