Japandroids + Bartek – De Helling, Utrecht (24-08-2017) Avond vol plezier, passie en punkrock

Bartek

Niet iedereen heeft het op kunnen brengen het terras tijdig te verruilen voor de concertzaal van De Helling om de supportact van Japandroids te bekijken. Bartek moet het dus doen met een halfgevulde zaal, maar de Amsterdammers weten het publiek dat er wel is al bij het eerste nummer te amuseren met hun garage-/fuzzrock. Het trio geeft een goede show die het publiek opwarmt voor het duo uit Canada.

Japandroids

Tijdens het ombouwen valt op hoe lang zanger/gitarist Brian King van Japandroids is als de microfoonstandaard op maximale hoogte wordt gezet. Haaks op het podium wordt het drumstel door de roadies in orde gebracht voor David Prowse.

De zaal is volgelopen en zowel de temperatuur als de verwachtingen zijn gestegen. De mannen spelen hun laatste concert in een zaal van hun tour ‘Near to the Wild Heart of Life’. Hierna zullen ze nog op een paar festivals als Reading en Leeds optreden. Voor hen, zo zegt de zanger, een reden om er juist een schepje bovenop te doen. En dat doen ze. Ze geven met veel power een soort ‘best-of show’ met oudere nummers als ‘The House That Heaven Built’ en nieuwe nummers als ‘North East South West’.

Het duo geniet zichtbaar van een gast uit het publiek. Op het oog een keurige heer in een iets te roze polo, maar in werkelijkheid een zeer uitbundige en vrolijke danser. De man weet ook de rest te enthousiasmeren. Het is een avond vol plezier, passie en punkrock.

Beeld: Jan Rijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *