Hausmagger, Willemeen, Arnhem (20-09-2019) Gein en moshpits

Hausmagger is, na tien jaar en drie platen, bezig aan zijn afscheidstournee. Vanavond doet deze bijzondere band Willemeen aan, met twee bands in het voorprogramma.

De Grote Boodschap

De Grote Boodschap opent de avond rond half negen voor een half gevulde zaal. De band komt uit Arnhem en speelt, opvallend genoeg, Nederlandstalige trashmetal. Hard, snel en met veel humor gebracht. De teksten gaan over onderwerpen die alle kanten op vliegen, zoals buschauffeurs, aluminium of tienermoeders. Een aantal muzikanten staat, in tegenstelling tot de heersende kledingcode in dit muziekgenre, strak in het pak op het podium.

Periot

De zaal is al wat beter gevuld wanneer Periot begint. De rest van de band staat al een tijdje op het podium, maar het wachten is op de drummer die met hoge nood op de toilet zit. Periot is een all-girl punkrockband uit Arnhem. De dames spelen de puntige songs met veel enthousiasme. Het hoogtepunt is een eenmalige muzikale uitvoering van ‘Oh Kut’, een gedicht van Herman Brood en Jules Deelder.

Hausmagger

Na zo’n tien jaar en drie albums is de afscheidstour van Hausmagger ingezet. De zaal is inmiddels behoorlijk goed gevuld wanneer de band rond half elf begint. Het publiek krijgt waar het voor komt: veel gein en ongein van Theo Wesselo. Daarnaast is er publieksparticipatie: met regelmaat nodigt de band mensen uit op het podium om een gedicht te declameren. Ook poëzie en oneliners komen langs, maar bovenal is Hausmagger een strakke band met veel spelplezier, met moshpits als gevolg. Rond twaalven sluit Hausmagger de show af met een duet tussen Eddy Sewerratti en Theo Wesselo, de twee oprichters van de band.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *