Garage Sale: Bang Bang Band Girl, Mark & The Spies, The Heck en The Beavers – Vera, Groningen (22-07-2017) Eerste Zomercafé onder de noemer ‘Garage Sale’ zorgt gelijk voor verassingen

Terwijl velen zich bevinden op zomerfestivals, programmeert Vera Downstage zes weken lang Zomercafé, telkens met een ander thema. Vanavond is het thema Garage Sale. Op het voor de gelegenheid wat verkleinde hoofdpodium mogen vier bands acte de présence geven. Dat er vanavond garage, punk en rock op het programma staan, is duidelijk.

Bang Bang Band Girl

Goed vermengd met een mooie, zwoele rockabillysound begint one woman band Bang Bang Band Girl. Dat het ook rauwer kan, bewijst Sheri Corleone met een aantal goede klassiekers als ‘Blue Moon Baby’, een cover van Dave Diddle Day. Later op de avond verzorgt Corleone nog een gastoptreden voor The Beavers, waarmee ze een vertolking doet van een nummer van Bonnie St. Claire.

Mark & The Spies

De link die Mark & The Spies legt naar bandjes uit de jaren zestig is snel duidelijk. Als je nog nooit van ze hebt gehoord, is dat niet verwonderlijk. In 2009 brachten de bandleden hun laatste werk uit. Jammer, want hun debuutplaat uit 2007 werd gezien als een van de beste nederbeatplaten. Dat zanger/gitarist Arjan Spies ook in The Kik speelt, zal een van de redenen zijn. Dit alles neemt niet weg dat Mark & The Spies een heerlijke, energieke jarenzestigsound brengt.

The Heck

The Heck maakt van de gelegenheid gebruik om de single ‘Waiting in Line’ te presenteren, uitgebracht door het Londense label Dirty Water. Dat The Heck goed is, bleek op Koningsdag in Vera al. Vanavond wordt het overgedaan en worden de puntjes nog wat beter op de spreekwoordelijke i gezet. De band staat als een huis en brengt garagerock die hopelijk vaker te horen zal zijn en de band naar grotere podia zal brengen.

The Beavers

The Beavers (zie ook foto bovenaan), een band die sinds de vroege jaren negentig bestaat, sluit de avond af in een thuiswedstrijd. Geïnspireerd door Nederlandse garagebands uit de jaren zestig die ze in Vera zagen, brengen ze authentieke garagerock die je niet het gevoel geeft onderhevig te zijn aan een revivalhype. Met het genoemde gastoptreden van Sheri Corleone is The Beavers een goede afsluiter van deze editie van Zomercafé. Op naar het Zomercafé van volgende week, dan met als thema ‘Fragment’ en met elektronische liveacts op het programma.

Beeld: Jan Westerhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *