Fragment: FLCTS, Fusus en Animistic Beliefs – Vera, Groningen (29-07-2017) Nieuw platform voor elektronische live-acts presenteert zich

Fragment, het nieuwe platform voor elektronische live-acts uit de underground, presenteert zich tijdens het tweede Zomercafé in Vera. Een goed initiatief, want de electroacts van tegenwoordig zijn volwaardige acts. Vroeger werd elektronica meer aan dj’s en experimentele projecten gerelateerd, maar inmiddels heeft de elektronische muziek een hele ontwikkeling ondergaan. Initiatiefnemers van Fragment Rosan Rozema en Megan Leber zijn beiden goede voorbeelden van deze ontwikkeling. Rozema is met haar A Fugitive al geruime tijd in het clubcircuit actief. Leber maakt deel uit van A Mangle Man en werkt momenteel aan haar project Forer. Vanuit deze ervaringen putten ze hun drive om de elektronische acts meer bekendheid en een groter podium te geven.

In deze editie van Fragment maken drie acts hun opwachting: FLCTS, Fusus en Animistic Beliefs. Dj’s Leonie van der Laag en Kraakgraag sluiten de avond af.

FLCTS

Het in Groningen wonende Duitse electroduo FLCTS (zie ook foto bovenaan) trapt af. Wie de groep pakweg een jaar geleden gezien heeft, hoort en ziet direct dat FLCTS gegroeid is. Na het uitbrengen van de ep Voyager eind vorig jaar lijkt alles op zijn plek te gaan vallen. Rebecca en Tobi zijn twee multi-instrumentalisten die onderweg zijn een dynamische en complete live-act neer te zetten. Ze maken een mix van electro en electropop met werkelijk prachtige vocalen en synthesizergeluiden, met uitstappen naar experimenteler werk. Die uitstappen moeten wellicht nog wat beter uitgewerkt worden of een betere plaats krijgen in de set.

Fusus

Dan is het de beurt aan Fusus, drie van oorsprong klassiek georiënteerde slagwerkers die door een tour met dj/producer De Sluwe Vos geïnspireerd zijn geraakt door elektronische muziek. Elektronische elementen worden door middel van ambachtelijk slagwerk samengevoegd tot een spannende cross-over. Dat de grooves goed dansbaar zijn, bewijzen de bezoekers van deze avond massaal.

Animistic Beliefs

Animistic Beliefs werkt met uitsluitend analoge modules en modulaire synthesizers en kent dus een no laptop policy. Hiermee brengt Animistic Beliefs de meest professionele set van de avond. Herhalende synthesizertonen maken een aan ambient gerelateerde set. Het brengt de bezoekers van Fragment af en toe in een goede extase die bij deze electro hoort.

Beeld: Jan Westerhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *