EUT – Paradiso, Amsterdam (17-03-2023)

EUT

Megan de Klerk, zangeres van EUT, had een nachtmerrie. Eindelijk, na lange tijd een optreden in thuisstad Amsterdam en dan kwam er niemand. Die enge droom kwam gelukkig niet uit: het is bomvol in de bovenzaal van Paradiso.

Tijdens de coronacrisis had de band zeeën van tijd en gingen ze in alle rust experimenteren met hun nieuw aangeschafte synthesizers. Het resulteerde in een nieuwe ep, Start Something, die vanavond voor het eerst te koop is, op een glimmende neongroene compactcassette. Vanavond blijkt dat corona toch nog niet helemaal voorbij is. Het vaccin werkt niet voor iedereen, maar gelukkig biedt een mondkapje voldoende veiligheid om toch te kunnen genieten. En genoten wordt er: opener ‘San Francisco’ van de nieuwe ep stuitert de zaal in en iedereen springt meteen enthousiast mee.

In hoog tempo vuurt de band zijn stevige songs op het publiek af. Het nummer ‘Can’t Stop Me’ is de band dan ook op het lijf geschreven. Het koortje van gitaristen Emiel de Nennie en Tessa Raadman zorgt voor een mooie volle vocale beleving. En om veilig over het podium te springen doet De Klerk haar schoenen met hoge hakken uit. Dat gaat wat moeizaam en ze scheurt daarbij haar sok, maar ook dat is volgens haar helemaal rock-‘n-roll. ‘I’m Hungry’ is een welkom rustpunt waarbij even op adem gekomen kan worden. Maar als een wervelwind gaat de band daarna weer verder met gouwe ouwe ‘Supplies’. Het publiek lust er wel pap van. Maar ook het nieuwe ‘My Imagination’ gaat er in als koek. Geen zorgen om dik te worden, want iedereen swingt vrolijk mee.

Tegen het einde van het optreden gaat de volumeknop bij ‘What Gives You the Kicks’ even helemaal open. Zelfs met oordoppen in is dit lekkere nummer met de strakke breaks eigenlijk niet veilig te beluisteren. Maar geen klachten, EUT is weer terug op het podium en op tournee. Mis ze niet als ze bij je in de buurt zijn.

EUT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *