Electric Six + Dave TV – Luxor, Arnhem (13-11-2019)

Electric Six komt uit Detroit en scoorde een aantal culthits. Het gezelschap speelt vanavond in Luxor te Arnhem. Een gedenkwaardige avond wordt het niet.

DaveTV

De avond in Luxor Live wordt geopend door DaveTV.  Het is het vj-project van Da Ve , een van de gitaristen van Electric Six. Wat we te zien krijgen is een halfuur lang videoclips uit de jaren tachtig, overgoten met een kunstzinnig sausje. Het wordt geprojecteerd op een scherm achter het podium. Echt boeiend is het niet, een band van vlees en bloed als voorprogramma is toch beter.

Electric Six

Om een uur of negen beginnen de zes mannen van Electric Six aan hun optreden. Het lijkt er in het begin op dat de band nog moet warmdraaien, maar gaandeweg de show begint het er steeds meer op te lijken dat Electric Six op de autmatische piloot draait. Frontman Dick Valentine doet zijn best, maar zijn oneliners en grappen zijn helaas van het belegen soort: maar weinig mensen kunnen erom  lachen. Het helpt ook al niet dat er van chemie tussen de bandleden op het podium weinig sprake is.

Overigens maakte dit voor een deel van het publiek niets uit: zij zingen alles luidkeels mee en dansen  fanatiek. De rest van de zaal gaat pas los wanneer de hits ‘Danger! High Voltage’ en ‘Gaybar’ worden gespeeld, de nummers die de band zijn cultstatus én een fanatieke schare fans hebben bezorgd.

Dat de bandleden overigens uitstekende allroundmuzikanten zijn, laten ze zien aan het eind van de show. Voor de laatste toegift ‘Showstopper’ ruilen de bandleden van instrumenten. Merkwaardig  genoeg zorgt dit wel voor het nodige spelplezier, of misschien zijn de bandleden gewoon blij dat de avond er voor hen bijna opzit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *