Donna Blue – Into the Realm of Love Nederlands duo levert weer vakwerk af.

De overvloed aan keuzes die de moderne mens dagelijks voorgeschoteld krijgt. Het leven mag best wat eenvoudiger worden. Donna Blue maakt het eenieder gemakkelijk: vind je een nummer van ze goed, dan kan je al hun werk probleemloos opzetten.

Het Nederlandse duo Danique van Kesteren en Bart van Dalen hebben een duidelijk geluid neergezet. De cigarette cool van Lee & Nancy, Serge Gainsbourg en een vleugje jarenzestigfilmmuziek krijgen van hen een moderne update zonder de charme van weleer te verliezen.

In 2022 maakten ze met debuutplaat Dark Rose veel indruk. Vooral buiten de landsgrenzen kregen de twee de nodige respons. Internationaal traden ze veel op en zelfs Elton John draaide Donna Blue in zijn radioshow. Genoeg reden om met een opvolger te komen dus.

Op het nieuwe album Into the Realm of Love is er niet veel veranderd aan het jarenzestigconcept (inclusief sterke video’s). Of het moeten de iets creatievere arrangementen en de vlijmscherpe mix zijn – waardoor je met de koptelefoon op veel kleine, mooie geluiden ontwaart. Dit levert veel luisterplezier op bij vooral ‘Fantasy Girl’ en ‘Mains de l’Amour’.

Deze tracks behoren tot de langere nummers van de plaat. Tussen de elf nummers ontbreekt het alleen aan een single die je bij de lurven pakt. Iets catchy’s of opgefokts zoals een jarenzestigadept als Holly Golightly dat wel soms weet voor te schotelen.

Desalniettemin zul je Donna Blue dit jaar in de juiste muziekhoeken veel gaan tegenkomen. Het is ideale muziek voor een huiskamerfeest, tiktokclip, of als titelsong voor een tv-serie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *