Cherry Glazerr – Apocalipstick Meer apocalyps dan lipstick

Op debuutalbum Haxel Princess (2014) zong Clem Creevy, zangeres van Cherry Glazerr, over tosti’s en tienermeisjes. Zelf was ze bij het uitkomen van dat album pas net zeventien jaar oud. In een aantal jaar kan er veel gebeuren – zeker in tienerlevens – en dat geldt ook voor Cherry Glazerr. Creevy bleef na het vertrek van Hannah Uribe en Sean Redman als enige originele bandlid over en drummer Tabor Allen en multi-instrumentalist Sasami Ashworth vulden de vrijgekomen plekken op.

Hoewel de titel van het nieuwe album, Apocalipstick, doet denken aan de humor van het debuut, is deze nieuwe plaat harder, kritischer en feller. De luchtige, gevatte teksten die qua stijl doen denken aan Courtney Barnett, zijn naar de achtergrond verdrongen en hebben plaatsgemaakt voor punk. In openingsnummer ‘Told You I’d Be with the Guys’ zingt Creevy over hoe ze ooit tot de jongens wilde behoren, maar nu wel beter weet. Creevy is een feminist, die okselhaar laat staan en tijdens een concert haar grote witte onderbroek naar beneden trekt om te moonen. Tussen Haxel Princess en Apocalipstick heeft Creevy zich ontpopt tot een alternatief voorbeeld voor de tienermeisjes waar ze op het eerste album over zong.

Apocalipstick ligt niet altijd prettig in het gehoor en dat komt vooral door het krassende, grungy geluid, dat de zang van Creevy in bijvoorbeeld ‘Lucid Dreams’ naar de achtergrond verdringt. Een nummer als ‘Nuclear Bomb’ zorgt voor een rustig intermezzo tussen de snerpende liedjes. Het best is Cherry Glazerr als Creevy op de hysterische toer gaat, zoals in ‘Sip O’ Poison’ en het goed opgebouwde ‘Moon Dust’. Op de momenten dat Creevy de teksten uit lijkt te spuwen en hoorbaar naar adem hapt, overtuigt Apocalipstick echt.

Cherry Glazerr is een nieuwe, niet per se makkelijkere of toegankelijkere richting ingeslagen en dat is even wennen. Deze nieuwe plaat doet echter vermoeden dat de groep uit Los Angeles nog ver kan groeien. Zeker met een sterke en eigenwijze frontvrouw als Clem Creevy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *