Charley Crockett – Welcome to Hard Times Degelijke country

Charley Crockett is een uit Texas afkomstige country- en americanazanger en -gitarist. Hij startte zijn carrière als reizend straatartiest. In 2015 keerde hij terug naar Texas en bracht sindsdien 7 albums uit, waarvan 2 na zijn openhartoperatie in 2019. Het album Lonesome as a shadow viel op. Wat een fijn, laidback album, waarin country en soul elkaar ontmoeten. Eenvoudige melodieën, (steel)gitaar, piano, viool en een flinke scheut melancholie zijn de ingrediënten van deze prettig in het gehoor liggende plaat.

Het nieuwe album van Charley Crockett is net zo. Het opent met titeltrack ‘Welcome to Hard Times’ en daarmee zet Crockett meteen die prettige country- en westernsfeer neer. De donkere, opzwepende sound van ‘Run Horse Run’ doet denken aan ‘Rawhide’ van Frankie Lane. ‘Lily My Dear’ is een leuke country waltz.

De stem van Charley Crockett bevat melancholie en soul, wat de songs net wat meer pit en lading geeft. De meeste songs op het album zijn rustige ballads met een aangename dosis steelguitar. Bij ‘Rainin’ in My Heart’ verandert de sfeer van de plaat: hier begint een blokje van nummers met een wat donkerder geluid. De luchtige sfeer van eerdere nummers wordt hier wat bedrukter door de onderwerpen liefdesverdriet en het gevangenisleven. Met ‘The Man That Time Forgot’ komt de blijmoedige sfeer weer terug.

Hoewel Welcome to Hard Times een prettig in het gehoor liggend album is, kabbelt het toch een beetje voort. Hoewel er wel afwisseling is in de sfeer of het tempo van de liedjes, zijn deze nergens echt afwijkend en dat geeft een eenvormig geluid. Charley Crockett levert een album af dat nergens echt verrast, maar wel van goede kwaliteit is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *