Vera op Noorderzon: Das Bisschen Totschlag, Fake O’s en Baby Galaxy (22-08-2017) Vera's containersessies op Noorderzon trappen op sterke wijze af

Traditiegetrouw start Vera zijn containersessies op dinsdag tijdens het prestigieuze Noorderzon Performing Arts Festival in Groningen. Vijf avonden achtereen kun je een kijkje in de ondergrondkeuken van Vera nemen. Het concept is eenvoudig: drie acts op een avond en iedere band speelt twee keer twintig minuten. Rondom de container is er genoeg te doen. Je bevindt je in goede sferen van een mix van muzikanten, liefhebbers en nieuwsgierigen. Vera Artdivision zorgt samen met vormgevers van Knetterijs voor de inrichting van de container en het artwork. Zomaar Radio maakt iedere avond live radio naast de container, en de acts die spelen zijn dan ook te gast.

Das Bisschen Totschlag

Das Bisschen Totschlag trapt af en brengt catchy elektronische pop. Of, zoals ze zelf aangeven, ‘brunchpop/punk deluxe’. Veel hebben we van deze in Groningen wonende Duitse jongens (Fabian, Niklas en Max) nog niet gehoord, al spelen ze wel tijdens de Popronde. Wellicht brengt dit meer bekendheid. De potentie is er zeker: muziek van deze tijd en eigenzinnig gebracht. De muziek luistert prettig weg, al mag de uitvoering wel wat verzorgder. Wellicht is de Suzuki choro digital gitaar waar geluiden uit gehaald worden een beetje goedkoop. Dat kan in de toekomst wellicht professioneler, maar het doet niets af aan het feit dat het geheel goed klinkt en het optreden nieuwsgierig maakt naar hoe Das Bisschen Totschlag zich verder zal ontwikkelen.

Fake O’s

Andere koek zijn de Fake O’s, gepokt en gemazeld in de Groningse muziekscene. Een duidelijk geval van een thuiswedstrijd, waar heerlijke energie van hardcore punk met alles erop en eraan door de container ramt. Letterlijk alles in de container schudt en je vraagt je af of de vloer het houdt. Het zijn fantastische herbelevingen van de tachtiger jaren, en daar kunnen er niet genoeg van zijn. Snelle korte nummers – acht (!) in twintig minuten – laten horen dat de de heren de kunst van punk verstaan.

Baby Galaxy

Afsluiter van dag één zijn de uit Maastricht afkomstige indierockers van Baby Galaxy: heerlijk losgeslagen gasten waarbij je in twintig minuten waar voor je geld (vier euro) krijgt. Inclusief een liveversie van het vervangen van een nieuwe snaar op een ingewikkelde brug. Snap je hem nog ? Hoe dan ook, Baby Galaxy voorziet de Veracontainer van een eigen versie van indierock, die alles in zich heeft groot te worden. Met een surfact op de basgitaar sluiten de mannen deze sessie af, op naar meer!

Beeld: Jan Westerhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *