Bob Mould – Sunshine Rock Een klasse apart!

De band Hüsker Du timmerde in de jaren tachtig succesvol aan de weg. Met hun sound die van punk naar melodieuze noisepop evolueerde was het powertrio een inspiratiebron voor bands als Nirvana en The Pixies. Zanger/gitarist Bob Mould ging na het uiteenvallen van de band solo door, richtte Sugar op om daarna toch weer de draad alleen op te pakken.

Na de verkiezing van Trump tot president verkaste hij naar Berlijn, al hield hij zijn huis in San Franciso wel aan. In Berlijn nam hij zijn nieuwste album Sunshine Rock op met Jason Narducy op bas en Jon Wurster op drums, met wie hij al sinds 2012 samenwerkt. Het album klinkt vertrouwd met de bekende stevige gitaarpartijen en gedreven stem van Mould. Maar nieuw is dat over een aantal nummers een lekker vette ‘string-saus’ wordt uitgegoten. Dat maakt het geluid voller maar gelukkig heb je daarbij geen enkele keer het gevoel dat alles is dichtgesmeerd.

De teksten zijn opmerkelijk vrolijk. Waar bij Mould vaak de donkere kanten van het leven worden belicht, ligt dit keer de nadruk op zonnige kant. Zo bezingt hij in ‘Camp Sunshine’ het plezier van samen muziek maken alsof hij zich als een kind in een Amerikaans zomerkamp vermaakt. En stuur dan meteen een ansichtkaartje; de enige cover van het album – ‘Send Me a Postcard’, geschreven door de Nederlandse Robbie van Leeuwen van Shocking Blue – past uitstekend tussen de nummers van Mould.

Sunshine Rock is een prachtig, krachtig album dat wederom laat zien dat Bob Mould als songsmid, gitarist en zanger nog steeds tot de top behoort. Al heeft hij nooit het succes gekend van de bands die hij heeft beïnvloed, Mould is een klasse apart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *