Black Honey – Paradiso, Amsterdam (25-01-2017) Vliegensvlugge show van indierockers uit Brighton

Het is overduidelijk dat het Engelse stadje Brighton een bakermat voor hippe bandjes is. Zo bracht de badplaats eerder groepen als The Kooks, Blood Red Shoes en Passenger voort. Black Honey kan aan die lijst toegevoegd worden. Deze eigenzinnige indierockband ontstond zo’n twee jaar geleden en kwam in 2015 met een aantal singles, waaronder ‘Madonna’ en ‘Corrine’. Midden januari van dit jaar vertrok de band naar Frankrijk om te werken aan nieuw materiaal en vanaf daar een kleine tour te doen. Het laatste optreden van die tour in Paradiso is compleet uitverkocht en de kleine zaal is afgeladen vol.

blackhoney2-0117

De Britten trappen af met het nummer ‘Madonna’ en pakken daar vrijwel direct het publiek mee in. Genrewijs is de band niet in een hokje te plaatsen – de muziek varieert van ruigere gitaarnummers tot popsongs, met als rode draad de heldere stem van de eigenwijze zangeres Izzy Baxter. De nummers volgen elkaar in rap tempo op, maar de golf van herkenning komt bij ‘All My Pride’. De grond veert lekker mee in de kleine zaal en vooraan ontstaat zelfs een kleine moshpit. Veel meiden dringen zich naar voren om zo bassist Tommy Taylor in de gaten te kunnen houden. De band speelt vlekkeloos maar minder uitgemeten dan op plaat, waardoor de sound een rauw randje krijgt dat meer dan welkom is. Het geluid van Black Honey is niet echt onder de noemer britpop te plaatsen en doet hier en daar zelfs wat Amerikaans aan, afgezien van Baxters Britse accent.

blackhoney3-0117

Zoals elke band is ook Black Honey “so happy to be here!”. Zangeres Baxter wil graag terugkomen om in de grote zaal te spelen. Na een aantal songs volgt er een enigszins geforceerd intermezzo waarbij Baxter ontelbaar vaak “are you with me, Paradiso?!” roept. Wanneer het publiek luid genoeg juicht, vraagt de zangeres of iedereen wil gaan zitten, want blijkbaar is dat tegenwoordig een must bij elk goed gewaardeerd optreden. De zaal hurkt gewillig en wanneer de eerste tonen van ‘Hello Today’ klinken, veert iedereen weer op. Het mag een beetje clichématig genoemd worden, maar het werkt vanavond in ieder geval wel. Tijdens het nummer ‘Spinning Wheel’ kan Baxter even het achterste van haar strot laten zien en krijst ze er lekker op los.

blackhoney4-0117

Afsluiter ‘Corrine’ laat de vloer nog eenmaal trillen en ondanks een voorzichtig “we want more” van een aantal toeschouwers zit het er toch echt op. Veel meer dan losse singles en een ep heeft de band nog niet uitgebracht en daarom verbaast het niemand dat het optreden zo kort is. Na de show verschijnt Black Honey direct bij de merchandise waar de bandleden ruim te tijd nemen om met de fans te praten. Het concert van slechts drie kwartier smaakt naar meer. De groep begint de volgende tour in maart in Engeland.

Beeld: Oscar Anjewierden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *