Baroeg Open Air 2022 – Zuiderpark, Rotterdam (10-09-22) Divers, relaxed en vrolijk

Het Rotterdamse poppodium Baroeg organiseert jaarlijks het Baroeg Open Air festival. Dit jaar alweer voor de dertiende keer. In deze afgrijselijk dure tijden is het wonderlijk dat je voor twintig euro, aan de dagkassa, toegang krijgt tot dit festival. In de voorverkoop ben je zelfs voor € 9,99 klaar. Voor deze geringe bedragen krijg je geen “festival light” maar een volwaardig festival met vijf podia, waarvan twee tenten, 28 acts, voldoende eetkraampjes, een merchandisemarkt en – niet onbelangrijk – een interessante, alternatieve undergroundprogrammering.

Grindcore, drum-‘n-bass, shoegaze, punk, hiphop, jungle, glamrock, techno; deze stijlen en meer zijn vandaag terug te vinden op BOA. Enkele namen zijn Napalm Death, Hardcore Superstar, Thanatos , VNV Nation en Zardonic & Fickle6. Ook talentvolle jonge bands krijgen een podium; vooral Mayleaf en Kalaallit Nunaat maken indruk vandaag.

Deze uiteenlopende muziekstijlen dragen ertoe bij dat het op het festivalterrein een vrolijk allegaartje is van kleding-, haar- en make-upstijlen. Dat er veel, soms zeer jonge, kinderen rondlopen (tot 12 jaar gratis toegang) draagt alleen maar bij aan de relaxte sfeer in het Zuiderpark.

Terwijl ’s morgens de gemeente nog met waterstofzuigers de regenplassen van het veld opzoog, kunnen de 8500 bezoekers de rest van de dag genieten van een zonnig festivaldagje.

Diverser dan Baroeg Open Air zijn er maar weinig festivals. Niet qua undergroundprogrammering en zeker niet qua bezoekers. Echt leuk om hier rond te lopen!

Napalm Death

Black Briar (ook op bovenste foto)

Thanatos

Mayleaf 

Hardcore Superstar

De Kraaien

Freedom Call

Menacer

Kalaallit Nunaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *