Angelic Forces, Signum Regis, Secret Sphere – Willemeen, Arnhem (26-05-2023) Een avondje powermetal

Secret Sphere

Het avondje powermetal begint wat later dan de bedoeling was; de drummer van de Friese band Angelic Forces stond in de file… De band heeft een eigen fanbase én vrienden van die fanbase meegenomen; die laatsten zijn er niet zozeer voor de muziek maar vooral voor een avondje stappen in Arnhem. Het is maar goed ook dat deze Friezen er zijn want de opkomst van het publiek is niet groot; de shows zijn verplaatst van de zaal naar het café.

Angelic-Forces

Angelic-Forces

Angelic-Forces

Met enige vertraging begint Angelic Forces [foto’s hierboven] dus aan zijn set. De band speelt jarentachtigmetal; veel hoge uithalen van de zanger en fijne dubbele gitaarsolo’s. Hoewel de zanger een aantal keren meldt dat hij keelklachten heeft, zit het met de zang wel goed.

Signum Regis

Signum Regis

Signum Regis

Na drie kwartier spelen is het de beurt aan het Slowaakse Signum Regis [foto’s hierboven]. Ook hier weer de hoge uithalen van de zanger, Jota Fortinho. Gaandeweg ontstaat er een lekker metalsfeertje, vooral doordat Fortinho regelmatig contact zoekt met het publiek. Bovendien is de gitarist, Filip Kolus, van de bovencategorie. Zijn geweldige gitaarwerk tilt dit optreden naar een hoger plan. De band zet een dynamische show neer, maar je kan zien dat het behelpen is op dat kleine podium. Je gunt ze een groter speelveld.

Secret Sphere

Na dit optreden vinden de Friezen het welletjes en trekken ze Arnhem in. Het resultaat is dat de headliner van de avond, Secret Sphere [openingsfoto, foto hierboven en onder] voor een heel klein clubje staat te spelen. De gitarist kan zijn chagrijn hierover niet verbergen. Zanger Roberto Ramon Messina probeert hem op te vrolijken maar hij blijft, ondanks dit charmeoffensief, nukkig rondlopen. De Italianen slaan zich er toch professioneel doorheen; met veel nieuw en ook wat oud werk – de band bestaat sinds 1997 – krijgen ze het overgebleven publiek toch enthousiast.
Al met al is het jammer dat de opkomst zo laag is, maar het soms virtuoze gitaarwerk van Filip Kolus maakt deze avond meer dan de moeite waard.

Secret Sphere

Secret Sphere

Secret Sphere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *