Kolars – Paradiso, Amsterdam (19-06-2018) Verder dan de tong van Gene Simmons

Duobands bestaande uit een drummer en een zanger/gitarist waren een paar jaar geleden erg hip. Gelukkig zijn ze er nog steeds, want deze hardwerkende formaties staan vaak garant voor intense optredens. Het Amerikaanse Kolars omschrijft de muziek zelf als ‘Desert disco, glam-a-billy, space blues, r&beyond’. In 2017 verscheen de titelloze debuutplaat. Live is de reputatie de band vooruitgesneld, met onder andere een tapdansende drumster.

Vanavond staat het tweetal in Paradiso voor niet meer dan dertig mensen. Het weerhoudt ze er niet van om er een inderdaad intens optreden van te maken. De dertig mensen die er zijn, helpen daar volop aan mee door mee te zingen, te dansen en te springen. De eerste headlineshow van de band in Amsterdam – de twee stonden eerder op London Calling – is er een om te onthouden. De tapdansende drumster, Lauren Brown, steelt visueel de show. Haar tong hangt soms nog verder uit haar mond dan die van Gene Simmons van Kiss. Wel is het jammer dat haar tapdansen, ondanks het regelmatig bijstellen van de microfoon, nauwelijks te horen is. Gitarist Rob Kolar is muzikaal de drijvende kracht met zijn messcherpe gitaarpartijen en krachtige stem.

Een klein uurtje lang laat het duo het publiek genieten en tijdens het optreden komen de meeste nummers van het debuutalbum voorbij. In de afsluiter betonen Brown en Kolar eer aan The King of Rock and Roll – Elvis Presley – met een fijne uitvoering van ‘Mystery Train’.

Tekst en beeld: Peter/a>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *